TULEVIA JULKAISUJA

Rocket Records Facebookissa:

Arja Saijonmaa: Laula kanssani toveri

Julkaisupäivämäärä: 21.4.2010

Suomalaisen poliittisen musiikin helmi ja monien vakiovappumusiikkiin lukeutuva klassikko vihdoinkin cd-aikaan. Laula kanssani toveri julkaistiin vuonna 1972 ja se oli Arja Saijonmaan ensimmäinen pitkäsoittolevy. Cd-painoksen bonusraitoina kuullaan Saijonmaan vuonna 1969 Työväen lauluja -kokoelmalle levyttämät Punavangin laulu ja Punakaartin marssi.

“Tällä levyllä on hyvin selkeä tarkoitus: esitellä alkuperäisessä muodossaan ja monissa tapauksissa myös uusina suomennoksina tuttuja kotimaisia ja kansainvälisiä työväenlauluja. Näiden laulujen aiheissa ja niiden hengessä saattaa olla suuriakin eroja, sillä ne ovat syntyneet eri aikakausina eri puolilla maailmaa, erilaisissa historiallisissa tilanteissa. Nämä laulut kertovat taisteluista ja voitoista, mutta myös rauhantyöstä ja vankileireiltä.” (Pekka Gronow, albumin kansiteksti).

“Melkein kahmiva laaja-alaisuus, dramaattisuus, pursuava fantasia ja huumorintaju tekevät Arja Saijonmaasta ihanteellisen esilaulajan levymme lauluille, jotka ovat samalla ikuisia ja tuoreita, vanhoja ja uusia. Uusia sikäli että niistä monen sanat on nyt uudistettu: niille on annettu lisää sitä runollista mahtia, joka tulee lisäämään niiden ikää entisestäänkin – ne tulevat olemaan rakkaita vielä silloinkin kun niiden kertoma tarina riistosta on historiaa, tai niiden kertoma tarina rakkaudesta on kaikkien ulottuvilla nykyistä paremmin.” (Peter von Bagh, albumin kansiteksti).

Sisältö:
1. Taistojen tiellä
2. Varshavjanka
3. Olkoon aurinko aina
4. Taistelulaulu
5. Sodan hinta
6. Bandiera rossa
7. Valkean vallan aaveet
8. Partisaanimarssi
9. Rumbala
10. Ay Cubano
11. Ei kuule kaupunki
12. Bella Ciao
13. Guantanamera
14. Commandante Che Guevara
15. Päin uutta päivää nousevaa
16. Punavangin laulu (cd-bonus)
17. Punakaartin marssi (cd-bonus)

Finnlevy 1972 / Rocket Records 2010

---