TULEVIA JULKAISUJA

Rocket Records Facebookissa:

Pospisil: Acapulco

Julkaisupäivämäärä: 05.03.2008.

Sisältö:
01. I Hate It Here
02. Red Lips & Freckled Face
03. In Your Mind
04. Keep Talking
05. Sun
06. Don´t Go Near The Water
07. Yeah Baby Let´s Swim!
08. Too Stoned To Drink
09. Burning
10. Peace ´n´ Love ´n´ Yea Yea Yea
11. Passion Don´t Last Forever
12. Next Train To Acapulco

Sanottua:

»Acapulco kuulostaa yhtä aurinkoiselta kuin sen nimi on. Pospisilin reipas pop- ja rock -jullaus käyttää hyväkseen pintaan miksattuja kitaroita, joiden helinä tarttuu kuuloluihin. Levyn vapautunut ilmasto on kuin mannaa mielelle.» 4/5 tähteä. Juha Seitz / Ilkka.

»Perinnetietoisten poplaulujen kirjoittaminen on syöpynyt niin syvälle Kari Pesosen selkäytimeen, että kaksikymmentävuotiaan Puolikuun levyt tuntuivat välillä etenevän kuin automaattiohjauksella. Vuosien kokemus ja rutiini heijastuvat tietenkin myös Pospisiliin. Lähes tee-se-itse-pohjalta syntyneen Acapulcon biisien työstöön Pesonen on kuitenkin löytänyt luontevan ja raikkaankin lähestymistavan.» 3/5 tähteä. Pertti Ojala / Soundi.

Kari Pesosen sanoin:

»Into on jännä sana. Se merkitsee suomeksi palavaa tunnetilaa, joka saa asioita tapahtumaan. Englanniksi se merkitse paitsi sisään menemistä myös johonkin omistautumista. Im into that, why, I dunno. Eli hiukan samaa kuin kuin suomen into.
 Into ja innostuminen ovat keskeisiä teemoja Acapulcolla. Eivät ehkä tekstillisesti, mutta asenteellisesti. Tätä levyä tehdessäni olen ollut innostuneempi kuin vuosiin. Kerrankin saan tehdä jotain, joka kiinnostaa minua, enkä ota paineita mistään, kun kukaan ei tätä julkaise. Paitsi että julkaisi.
 En tiedä ovatko naapurini aina yhtä innoissaan toteuttaessani musiikillisia kokeilujani hiukan outoihin vuorokaudenaikoihin. Mutta kun into on päällä, ei voi lopettaa. Oli pakko jatkaa. Nukuin sitten joskus.
 Kun olin hyvin nuori, oli pop-musiikki Suomessa harvinaista. Enemmän urheiltiin. Minäkin hyppäsin korkeutta ja pelasin futista ja lätkää. Suomi ei ikinä voittanut Neuvostoliittoa, mutta tsekit voittivat. Tsekkoslovakian joukkueessa pelasi Frantisek Pospisil. Mun eka levysoitin oli tsekkiläinen, Tesla-merkkinen. Keraaminen äänirasia, putkiradion kautta mahtava soundi.
 Pospisil on vähän kuin Puolikuu tai Pesonen. Hyvä alterego. Ei se ois voinut olla Nedomansky tai Farda, ne olisi ollut liian ilmeisiä. Pospisil. 2005 eka sinkku You Baby.
 Jotkut biisit tulevat englanniksi. Niitä on turha ruveta vääntämään suomeksi. Ne menee pilalle. Nyt ne on levyllä kuten niiden pitää ollakin. Luonnollisesti. Kavahdan keinotekoisuutta. En ole ikinä esim. värjännyt hiuksiani.
 Kuuntelin levynteon viitemateriaalina paljon Bobby Fuller Fourin I Fought The Law:ta. Se on yksi popin kadonneita klassikkoja. Muutenkin olen antanut vaikutteiden kuulua. Olenhan ennen kaikkea musiikkidiggari, en niinkään muusikko. Soittaja ja fani. Keksin genren crap-pop, joka tuntui kiinnostavalta. Ei garagea, ei lo-fita, vaan crap-poppia. Biisejä, jotka joku heittäisi mappi-ööhön maatumaan. Mutta kun itsellä oli into tehdä just näitä biisejä.
 Into.
 Ps. Miks Acapulco? Se vaan kuulostaa hyvältä. Acapulco on vähän kuin Shangri La»

Tilaa levy:
Rocket Recordsin nettikauppa
Levykauppa Äx
CDON.com

Kuuntele levy Spotifyn kautta:

---