TULEVIA JULKAISUJA

Rocket Records Facebookissa:

Solid: Routakuun laulu

Julkaisupäivämäärä: 30.01.2008.

Routakuun laulu -albumin alkuperäisversio julkaistiin vinyylinä vuonna 1980. Albumi sisältää Ilkka Hannulan sävellyksiä Viljo Kajavan lyriikoihin.
 Solid syntyi vuonna 1974 Ilkka Hannulan toimiessa ryhmän kokoajana. Vuonna 1976 Solidille avautui mahdollisuus albumin tekemiseen Love Recordsille. Syksyllä 1976 ilmestyikin yhtyeen esikoisalbumi On päivä työn ja laulun aika. Jo ennen levyn ilmestymistä Solid oli yksi maamme ahkerimmin esiintyvistä lauluryhmistä ja albumin julkaisu edisti entisestään keikkatilannetta. Opiskelu- ja perhesyistä johtuen ryhmän koostumus kuitenkin muuttui varsin pian ensimmäisen levyn teon jälkeen. Ryhmän uusiutuessa taiteellinen kunnianhimo kasvoi entisestään ja uusitulla kokoonpanolla Solid osallistui vuonna 1978 Jyväskylän Talveen isolla Solidario-konsertolla. Kovin pitkäikäiseksi Solidin toinenkaan kokoonpano ei jäänyt ja 1970- ja 1980-lukujen vaihteessa ryhmä koki jälleen uudistumisen. Kolmannella kokoonpanolla Solid myös julkaisi vuonna 1980 toisen pitkäsoittolevynsä Routakuun laulu. Ilmestyessään levy sai niin kriitikoilta kuin kuulijoilta kiittävää palautetta osakseen, joskin joissain arvioissa levyn katsottiin olevan aikaansa edellä.
 Vuosien kuluessa ryhmän musiikin ystävien kiinnostus Routakuun laulu -levyä kohtaan on kasvanut ja sitä on omiaan ollut lisäämään Solidin uusi aktivoituminen pitkän hiljaiselon jälkeen. Nyt, liki kolmekymmentä vuotta alkuperäisjulkaisun jälkeen, Routakuun laulu on saanut uuden elämän re-masteroituna cd:nä.
 Cd-painoksen saatesanat on kirjoittanut ryhmän johtaja Ilkka Hannula. Solidin tuotannon lisäksi Hannula on säveltänyt musiikkia myös monille muille tahoille. Musiikkityön ohella Hannula on ansioitunut myös pitkän linjan toimittajana toimien mm. Ylen aikaisessa parinkymmenen vuoden ajan. Tätä nykyä Hannula tuottaa tv-ohjelmia oman tuotantoyhtiönsä kautta.

Sisältö:
01. Ja ranta lainaa oljenhohtoisen vuoteen
02. Satakielelle
03. Routakuun laulu
04. Toukokuun mustikanvarvut
05. Elokuu
06. Me poltamme piippua
07. Syyskuu
08. Kosketus
09. Hiljaisina pysähtyneinä öinä
10. Hopeanhohtavan pajun
11. Kun saisin pienet lämpimät jalat
12. Yksinäisyys
13. Oletko koskaan nähnyt
14. Ja kitara otetaan kainaloon
15. Keto–orvokkien hämmästyneet kasvot

Tilaa levy:
Rocket Recordsin nettikauppa
Levykauppa Äx
CDON.com

Kuuntele levy Spotifyn kautta:

---