TULEVIA JULKAISUJA

Rocket Records Facebookissa:

Twiggy Oliver: Twiggy Oliver

Sisältö:
01. Asiaa
02. Kaikki toivoo toisen itkevän
03. Kuukävelyllä
04. Voodoo blues
05. Spede myy
06. Matti ja Mia
07. Rakasta mua enemmän kuin Jeesusta
08. Moonraker
09. Tulin hulluksi
10. Ruoste kukkien
11. Tähtäimessä (hei, hei, nähdä enää ei)

Sanottua:

»Twiggy Oliver soittaa yhdistelmää perinteistä rhytm´n´bluesista, iskelmästä ja punkista. Sanoitukset rullaavat Kollaa Kestään kaltaisella tarinoinnilla: suoraa puhetta ja traagista huumoria (…) Toisaalla Twiggy Oliverin musiikista vilahtaa mieleen Gösta Sundqvist, jossain Eppu Normaali ja Rolling Stones. Kitarat keskustelevat hivelevästi, soitto toimii tasapainoisesti ja hillityn tyylikäs svengi on ammattitaitoista.» Tero Salonen, Aamuposti 6.3.2008

Twiggy Oliver:

Twiggy Oliver – laulu, kitara, koskettimet
Styler Ahonen – kitara, piano, taustalaulu
Mertsi Tuomainen – rummut
Lare Murtomaa – kitara
Jargon Ahonen – basso
Petri Pesonen – huuliharppu (1, 4 & 9)
Iina Ahonen – laulu (11)
Tuottajat: Kari Kalén & Twiggy Oliver.
Äänitys: Eba Mäkynen & Twiggy Oliver, 2006–2008.
Miksaus: Kari Kalén, 2007–2008.

Twiggy Oliver kertoo levyn kappaleista:

1. Asiaa: Tämän biisin eri variaatioita on varmaan ollut jo 70-luvun lopusta lähtien. Samoin sovituksia on ollut keikoilla käytössä ´mies ja kitara´- balladista hulvattomaan ´irkku-meininkiin´. Levylle valikoitui sähköinen rock-versio – rockbändi kun oli puikoissa tällä kertaa. Teksti on luonnollisesti kehittynyt vuosien varrella, mutta tuo ´säkeistö per perheenjäsen´-idea on ollut alusta lähtien tekstin clue. Uskoakseni Asiaa on samaa perua kuin Paajanen Psyko -lp:llä oleva Billyn Lähtö – julkaisuja erottaa vain vaatimattomat lähes 30 vuotta. Mutta onneksi aika on suhteellinen käsite.

2. Kaikki toivoo toisen itkevän: Twiggy-kitaristi Timo Ahosen sävellys josta puuttui sanat ja lead-melodia. Ensin ajattelin pohjan kuullessani, että helppo juttu. Mutta eipäs ollutkaan – meni varmaan pari iltaa, ennen kuin sain tekstiin haluamani fiiliksen. Homma loksahti paikoilleen, kun sain palautettua mieleeni erään illan kauan sitten. Olin jossain itä-Helsingin lähiön kallioilla litkimässä yksin olutta ja tuijottamassa kaukaisuuteen. Ja oli pirun kylmä tuuli. Tyylitietoisena minulla ei tietenkään ollut takkina kuin ohut blazeri joka ei juurikaan lämmittänyt – saati kylmä bisse. Ai mitäkö siellä sitten tein – no surin jotain elämää suuremman rakkauden päättymistä, kuinkas muuten. Muillekin tunneihmisille sanoisin – pukeutukaa lämpimästi, sillä me ollaan aina vähän pihalla.

3. Kuukävelyllä: Uusversio 90-luvun akustisesta promo-sinkustani – nyt sähköistettynä. Twiggy-kitaristimme Lare Murtomaa jossain vaiheessa epähuomiossa tokaisi, että miksei tehdä Kuukävelyllä levylle, se on aika hyvä biisi? Moisesta suitsutuksesta liikuttuneena innostuin ideasta ja uusversio tehtiin. Kaupallista versiotahan siitä ei vielä ollutkaan. Tekstihän kuvaa mun elämää – tavallaan läpileikkaus – jos sitä osaa kuunnella. Arkielämän ja mielikuvitusmaailman ikuista ristiriitaa. Kaipuuta jonnekin tai johonkin, mitä ei ehkä olekaan.

4. Voodoo Blues: Lare on mystisin kitaristi, mitä minulla on ollut. Hänellä on aina jokin sopiva voodoo-loitsu tilanteeseen kuin tilanteeseen. Kaikkien kauhuksi ne myös toimivat. Hän on myös ansioitunut näyttelijä karmaisevissa B-elokuvissa (kts. posterit). Tuosta kaikesta sain inspiraation biisiin, joka kertoo tästä suisto-bluesin maanisesta henkilöitymästä. Tekstin kanssa piti olla erityisen tarkkana – kukaan ei halua herätä aamulla vain huomatakseen, että ulko-oveen on naulattu musta kukko.

5. Spede myy: Stadilainen lausahdus siihen, että kaikki menee päin helvettiä. ´Pääosaan´ otin tutun nuoren kimman joka työskentelee mäkkärillä orjapalkalla ja orjakohtelulla. Lisäsin sitten tekstiin naapurin kertoman tarinan tytöstä, joka raiskattiin Kaisaniemen puistossa. No joo, olisihan tuon voinut kirjoittaa kyllä rajumminkin – toisaalta taas ei.

6. Matti ja Mia: Normiperheen kehitys -trilogian ensimmäinen osa. Tässä nuoripari jossain HOAS-kämpässä koittaa selviytyä arjen realiteeteista rakastaen toisiaan. Matti syyllisyydentuntoisena huonon taloudellisen tilanteen vuoksi päättää yrittää epätoivoista tekoa eli ryöstää pankin. Ja kyllähän me Matin tunnemme – eihän siitä(kään) mitään tule. Mutta hieman tsägääkin on – ei jää kiinni, kiitos nopeiden kinttujensa. Näin elämä voi jatkua vaatimattomissa puitteissaan.

7. Rakasta mua enemmän kuin Jeesusta: Kerran vuosia sitten sain nähdä, kun ystäväni tyttöystävä hurahti uskoon. Korutonta katseltavaa. Toinen yritti epätoivoisesti elää normaalia, ´syntistä´ elämää, kun toinen taas roudasi jeesus-matskua kämpän täyteen. Jo loppui mukavat illanvietot ystävien kesken, kapakat ja kaikki yleensä mikä nyt on hauskaa ja normaalia. En dumaa mitenkään kenenkään uskoa – uskokoon mihin haluaa – mutta eihän sitä tarvitse katsoa kuin kerran ovellasi olevaa lahkolaista silmiin, niin näet sen kaiken valheellisuuden. (Tavallaan sitä lässytystä on joskus hauskakin kuunnella – ne kun puhuu aina itsensä pussiin ristiriitaisilla lauseillaan. Olettaa varmaan ettei kukaan muu tunne raamatun tekstiä) Oli miten oli, tuosta sain tekstiaiheen tähän Laren säveltämään hienoon biisiin.

8. Moonraker: Normiperheen kehitys -trilogian toinen osa. Nyt Matille ja Mialle on jo siunaantunut lapsiakin. Liekö joku synnytyksen jälkeinen hormonitasapainon muutos vai mikä, mutta Mia on muuttunut. Ainainen kätinä ja nalkutus on Matin korvissa nyt arkipäivää. Matin henkireikä on upean valkoinen vanha Seat Ibiza – Moonraker! Ja kyllä tehokkaan nelitahtimoottorin yskähteleväkin käyntiääni parkkipaikalla aina kotona odottavan otsaanlyönti -kilpailun voittaa.

9. Tulin hulluksi: Tämä on vanhempi biisi. Pari muutakin versiota on takavuosina ilmestynyt – englanniksi ja suomeksi. Nyt sanat ovat uudet. Sanoitusta piti muuttaa, kun biisiä pyydettiin tunnusmelodiaksi samannimiseen leffaan (kts. posterit). Sääli, että leffa meni pannaan kaikissa muissa maissa, paitsi Idi Aminin Ugandassa ja Reaganin Yhdysvalloissa. Nykypäivänähän näitä veriroiskeisiin mieltyneitä valtioita on tullut ilahduttavasti lisää. Myös ´hulluksi tuleminen´ on lisääntynyt kiitettävästi eri maiden päämiehissä.

10. Ruoste kukkien: Normiperheen kehitys -trilogian kolmas osa. Lapset ovat lentäneet pesästä. Mia on ketjupolttaja ja alkoholisti.Takamus hioo ovenkarmeja. Matille myös bisse ja etenkin ruoka maistuu – vatsaa on tullut Matillekin sen verran, että simmaritkin katoaa näkymättömiin uimahallissa jos sinne eksyisi. Pienestä säpinästä vällyjen alla Matti kyllä haaveilee, mies kun on. Mia vaan tuskin enää tulee kyseeseen, sillä niin kuin Matin rahtariystävä osuvasti kerran tokaisi – “Ei rekkaa ajella kuin Puntoa”.

11. Tähtäimessä (Hei, hei, nähdä enää ei): Tarina rakkaudesta, luopumisesta ja toivosta. Voit luopua kaikesta, jos sinulla on tarpeeksi vahva syy. Ehkä rakkaus. “jos oisi pölyä / helppo puhaltaa / noin ois kaikkialla / vaikea unohtaa / vain hetki aina on aikaa / ja aina sen ohittaa”.

Tilaa levy:
Rocket Recordsin nettikauppa
Levykauppa Äx
CDON.com

Kuuntele levy Spotifyn kautta:

---