TULEVIA JULKAISUJA

Rocket Records Facebookissa:

Varaque: Planeettojen liikkeen on jatkuttava

Julkaisupäivämäärä: 26.01.2018.

Varaque on vuonna 2001 perustettu neljän laulajan ja seitsemän soittajan muodostama yhtye. Kantaaottavista lauluistaan tunnetun yhtyeen kolmas albumi Planeettojen liikkeen on jatkuttava on yltäkylläinen sekoitus melodisia lauluja niin vahvoista panssarivaunuista, kilisevistä kassakoneista, viimeisistä taisteluista ja kaiken poliittisuudesta, kuin myös suudelmista Katajanokalla, lemmenkipeästä poikaparasta ja vintillä asuvasta vampyyrista.

Albumilla kuultavien laulujen tekstit ovat pääosin suomalaisten nuoremman polven lyyrikoiden, kuten Marjo Niemen, Hanna Weseliuksen, Kanerva Pasasen ja Riina Katajavuoren käsialaa. Lisäksi albumilla kuullaan myös muutama Wisława Szymborskan ja Bertolt Brechtin runo. Kaikki sävellykset ovat valtaosan Varaquen aiemmastakin tuotannosta säveltäneen Tuomas Nikulinin (ent. Karppinen) tekemiä.

Motownin, diskon, laulelman, jatsin, pienten ja suurempien slovarien ja hilpeiden pop-rallien välillä seikkailevissa sovituksissa soi bändin ja sen omien puhaltimien, huilun ja klarinetin lisäksi myös 10-henkinen jousiorkesteri, Ilkka Arolan trumpetti sekä natiseva urkuharmoni. Levyllä vierailee myös poliittisen laululiikkeen legenda Kaisa Korhonen.

Varaquen kiittävän vastaanoton saanut ensialbumi Toivelauluja ilmestyi vuonna 2003 Johanna Kustannuksen julkaisemana. Yhtyeen kakkosalbumi Ei hyvältä näytä näki päivänvalon vuonna 2010. Rocket Records aloitti yhteistyön yhtyeen kanssa vuonna 2015, jolloin Varaquelta ilmestyi kuusi uutta levytystä sekä kaikki aiemmin ilmestyneet levytykset sisältävä tuplakokoelma Meidän politiikkamme – Kaikki levytykset 2001-2015. Yhtyeen julkaisutahdin voikin todeta jatkuvasti kiihtyvän, kun uusi 14 laulun albumi ilmestyy nyt, vain kaksi vuotta edellisen julkaisun jälkeen.

Sisältö:
1. Kaikki maailman rakentajat
2. Lemmenkipeä
3. Kenraali, panssarivaunusi on vahva vaunu
4. Shoppauksen pitkä yö
5. Kanaalinylitys
6. Liisa M.
7. Kansantalousvalssi
8. Kiitoradalla
9. D-rapussa asuu vampyyri
10. Iloja
11. Paistakoon päivä
12. Aikakauden lapset
13. Vuosaari
14. Mustavalkoinen taivas

Rocket Records 2018

Tilaa levy:
Rocket Recordsin nettikauppa
Levykauppa Äx
CDON.com

Kuuntele levy Spotifyn kautta:

---